چند روزی است که ارز دیجیتال نوکون در فضای مجازی فارسی سروصدا کرده است و تبلیغات زیادی در شبکههای اجتماعی برای آن انجام شده است. در این مطلب عرضه اولیه این توکن را بررسی خواهیم کرد.
ارز دیجیتال نوکون با شعار “توکنی برای آینده” اخیرا در فضای مجاری فارسی حسابی خبرساز شده است و تعداد زیادی از فعالان حوزه رمزارزها خرید عرضه اولیه این توکن را پیشنهاد کردهاند؛ بنابراین تصمیم گرفتیم تحقیقاتی را انجام دهیم تا صحت ادعاهای این پروژه را مورد بررسی قرار دهیم.
اولین چیز مشکوکی به آن برخوردیم، نتایج جستار در گوگل بود. ابتدا کلمه “nokon” را در گوگل جستجو کردیم اما با هیچ نتیجهای درمورد این توکن مواجه نشدیم. عبارات “nokon crypto” و “nokon cryptocurrency” نیز نتایجی در بر نداشتند. تنها هنگامی که عبارت “nokon project” را جستجو کردیم، توانستیم وبسایت رسمی این پروژه را بیابیم.
جالب اینجاست که تنها نتیجهای که به این توکن ارتباط داشت، وبسایت آن بود و هیچ نتیجه دیگری حتی مرتبط به رمزارزها نبودند که بسیار قابلتأمل است. این که هیچ منبع انگلیسی زبانی به جز سایت رسمی آن درباره این پروژه صحبت نکرده است خیلی مشکوک است.
وبسایت رسمی ارز دیجیتال نوکون
بالاخره توانستیم وبسایتی برای این پروژه پیدا کنیم تا کمی از جزئیات آن آگاه شویم. پس از مطالعه کل محتویات وبسایت، اولین چیزی که خیلی واضح بود، رعایت نشدن دستور زبان انگلیسی و قواعد نوشتاری بود. این امر نشان میدهد که این پروژه توسط یک فرد انگلیسی زبان نوشته نشده است و حتی بودجه کافی برای بهکارگیری از یک مترجم را نیز نداشته است.
در وبسایت ارز دیجیتال نوکون هیچ کاربردی برای این ارز دیجیتال ذکر نشده است و دلیلی نیز برای وجود ارزش ذاتی ارائه نشده است. متون این وبسایت بسیار مبهم و بیمعنی است. نقشه راهی برای آینده این توکن ذکر شده است که بسیار گمانپردازانه است و با کمی بررسی مشخص میشود که تقریبا تمام آن غیرممکن است.
این توکن در بستر اتریوم ایجاد شده است و کاربران باید با اتریوم هزینه خرید عرضه اولیه آن را بپردازند.
با جستجو فراوان در شبکههای اجتماعی بالاخره توانستیم منبعی فارسی برای این پروژه پیدا کنیم. خبر بسیار خوب این است که امکان دسترسی به این سایت از طریق آی پی ایرانی وجود ندارد و حتی از طریق گوگل هم قابل یافت نبود. این نشان میدهد که مسئولین کار خود را بهدرستی انجام میدهند و از گسترش اطلاعات غلط جلوگیری میکنند.
گوگل نیز این وبسایت را بهعنوان منبع اطلاعات نادرست یا کلاهبرداری شناخته است و آن را در نتایج خود نشان نمیدهد.
به جز موارد ذکر شده، دلایلی بیشتری نیز برای عدم صحت ارز دیجیتال نوکون وجود دارد، اما به نظر خودمان دلایل ذکر شده برای اثبات قضیه کافی است.
حدس ما این است که این پروژه توسط یک فرد ایرانی، یا حداقل به همکاری یک فرد ایرانی ساخته شده است. زیرا تنها زبانی که به جز انگلیسی برای آن منبع وجود داشت فارسی است. متأسفانه افراد سودجو با سوءاستفاده از کمبود اطلاعات مردم در این حوزه و با نوید دادن سودهای کلان یک پروژه کلاهبرداری کامل را راهاندازی کردهاند که تاکنون ۶۰۰ نفر را گریبانگیر خودکرده است.
به امید روزی که هموطنانمان کاملترین اطلاعات را در حوزه ارزهای دیجیتال داشته باشند و دیگر در دام هیچ کلاهبرداری نیفتند. نظرات و پیشنهادات خود را حتما با کلیک به اشتراک بگذارید.